Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 29.03.2024, 17:57:54

Меню сайту
Друзі сайту
 
Блоги вчителів
Наше опитування
Яку інформацію Ви хотіли б знайти на сайті?
Всього відповідей: 95
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Травень » 07

Травень 2004 року приніс на землі Мелітопольщини страшне відлуння днів Великої Вітчизняної війни – пожежу на 275 артбазі під Новобогданівкою з подальшими зривами боєприпасів. В епіцентрі подій крім Новобогданівки опинились села Терпіння, Спаське, Новотроїцьке. Селище Мирне  знаходиться в 20 кілометрах від артбази, але 2-й аварійно-рятувальний загін служб МНС, що знаходиться поряд,відразу  зреагував на події в Новобогданівці.       

Рятувальники  допомагали місцевому населенню під час евакуації,  а потім протягом п’яти років проводили розміновування та розчищення території від залишків боєприпасів.

Серед фахівців-піротехніків був і випускник нашої школи Куура Микола Феліксович, який власним життям заплатив за безпеку мирного населення. 28 листопада 2007 року, у вузькій траншеї глибиною більше 2 метрів відбувся зсув бокової стіни. Звільнити старшину Кууру М.Ф. змогли тільки через 20 хвилин, але вернути до життя не вдалось.

Біля меморіальної дошки, яка встановлена на фасаді школи, 6  травня було проведено мітинг з нагоди 10 - річниці трагедії на Новобогданівській артбазі. Учні нашої школи  вшанували пам’ять Куури М.Ф. хвилиною мовчання.

Не в’януть квіти у ці пам’ятні дні біля почесного місця.

Керівник гуртка «Пошук» Буторіна Л.І.

Переглядів: 666 | Додав: Школа | Дата: 07.05.2014 | Коментарі (0)

«Школа виживання»

Саме під такою назвою в рамках місячника цивільного захисту населення в школі відбулася спортивно-інтелектуальна гра для учнів 4-х класів.

Команди -  «МНС»  та «Всезнайки»   дуже активно готувалися до змагань. Команда 4-Б класу виявилася сильнішою  в «Спортивно-рятувальному етапі», а от команда  4-А класу показала себе на етапах «Збери аптечку в турпохід » та «Виживання в лісі».

Діти виявилися дуже добрими знавцями отруйних і їстівних грибів і ягід, небезпечних тварин, а також добре орієнтуються в медичних препаратах, які повинні бути в аптечці.

При підведенні підсумків обидві команди фінішували з однаковою кількістю балів, за що були визнані журі переможцями і нагороджені почесними грамотами.


Педагог-організатор Бєляєва В.В.

Переглядів: 598 | Додав: Школа | Дата: 07.05.2014 | Коментарі (0)

28 квітня в школі відбувся захист проектів-презентацій на тему «Можливі небезпечні ситуації, аварії та катастрофи та захист від їх наслідків» , в якому взяли участь учні 8-11 класу.

Представники від кожного класу підготували і захистили свої проекти, також на огляд-конкурс було представлено плакати «Захист людини в надзвичайних ситуаціях».

Після захисту проектів для учнів було проведено вікторину, в ході якої учні-старшокласники показали свої глибокі знання з теми цивільного захисту населення.

  


Педагог-організатор Бєляєва В.В

Переглядів: 628 | Додав: Школа | Дата: 07.05.2014 | Коментарі (0)

25 квітня у школах району  було проведено єдиний День цивільного захисту населення.

Учні школи та педагогічний колектив  активно готувалися до Дня цивільного захисту, і продемонстрували це під час проведення занять .

В цей день у всіх класах було проведено тематичні виховні години на тему: «Багато знати – вміло діяти».

Вже за традицією почалися навчання сигналом «Увага всім» та загальношкільною евакуацією.

Із учнями 5-6  класів провели інтерактивну  гру  «Знайди небезпечний предмет» .  Діти  рухалися різноманітними станціями, такими як «Зберися в евакуацію», «Небезпека в лісі», «Перша допомога» та інші. На кожній станції вони отримували частинку пазлу, який вони склали в кінці гри, для того щоб дізнатися про небезпечний предмет. В ході гри  школярі проявили свої знання з основних правил пожежної безпеки, які вміло поєднали із кмітливістю та уважністю, підійшли до виконання своїх завдань із відповідальністю та показали неабияку ерудованість. Переможцем було визнано 5-Б клас!

Для  учнів 7-8 класів було проведено спортивну естафету з елементами ЦЗ.  А також діти переглянули тематичну виставу у виконанні дружини юних пожежних – рятівників школи.

Не менш цікавим і насиченим був цей день і для учнів 9-11 класів. Дівчата відвідали навчальний майстер-клас з основ медичних знань,стали учасниками вікторини, а також власноруч навчилися накладати пов’язки.

Звичайно ж школярі можуть похизуватися не лише ерудицією, але й хорошим рівнем фізичного розвитку. Так хлопці 9-11 класів у військово-спортивній естафеті  поєднали свої знання та вміння з цивільної оборони із спортивним азартом. Під час конкурсів старшокласники надавали допомогу потерпілим та змагалися у швидкості проходження смуги із перешкодами.

Найактивніші учасники Дня цивільного захисту отримали грамоти від керівництва школи.  

Фотоальбом

    

Педагог-організатор Бєляєва В.В.

Переглядів: 633 | Додав: Школа | Дата: 07.05.2014 | Коментарі (0)

Форма входу

Пошук
Актуальні новини

------------------------------

Цікаві події
Участь у проектах
----------------------------
----------------------------
-----------------------------


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Архів записів
Мирненська ЗШ І-ІІІ ст. © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz