Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 28.03.2024, 11:19:50

Меню сайту
Друзі сайту
 
Блоги вчителів
Наше опитування
Яку інформацію Ви хотіли б знайти на сайті?
Всього відповідей: 95
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Листопад » 24

Круглий стіл 
 вчителів суспільно-гуманітарного циклу на тему :
«Роль українського народу  у перемозі 
 антигітлерівської коаліції над нацизмом»

В Мирненській ЗШ І-ІІІ ступенів, 21 листопада 2014 року відбулося засідання круглого столу на тему «Роль українського народу  у перемозі  антигітлерівської коаліції над нацизмом». У засіданні взяли участь   вчителі суспільно-гуманітарного циклу.
Свою точку зору, щодо формування нового підходу у розумінні Другої світової війни, висловила вчитель історії Буторіна Л.І.. Вона зазначила,  що український народ напередодні війни був позбавлений своєї  власної соборної державності. Трагедія українського народу у Другій світовій війні полягала в тому, що українці змушені були воювати  частково за чужі інтереси, вбиваючи один одного. 
Про роль українців у розгромі нацизму зазначили вчителі української мови та літератури Кружилова Г. І., Фадєєва Т. А.. Вони звернули увагу на те, що українці воювали на різних фронтах Другої світової війни, це знайшло відображення у різних літературних творах. Наші воїни були у складі Червоної Армії, УПА, підпільників, партизанів, у збройних об’єднаннях югославських, французьких  партизан та Війська Польського. Крім того українці допомагали  звільняти окуповані країни  Східної Європи від нацистів. Таким чином, українці героїчно боролися, рятуючи світ від жахіття нацизму, про що свідчать факти нагородження та присвоєння 2000 українцям звання Героя Радянського Союзу 
Учасники круглого столу висловили пропозицію, щодо поширення популяризації  маловідомих фактів про Другу Світову війну, які  базуються на  основі архівних  матеріалів.

Керівник ШМО вчителів суспільно-гуманітарного циклу Сиващенко С. П.
Вчитель історії Буторіна Л. І. 

Переглядів: 625 | Додав: Школа | Дата: 24.11.2014 | Коментарі (0)

Зроніть сльозу. Бо ми не мали сліз.
Заплачте разом, а не наодинці.
Зроніть сльозу за тими, хто не зріс,
Що мали зватись гордо — українці

Ніна Виноградська

Вже  вкотре, ми повертаємося до трагічного минулого українського народу. Страшні тридцяті роки XX століття. Скільки горя та страждань принесли вони нашому народу.

В День вшанування пам’яті жертв Голодоморів, для учнів 9 класу було проведено урок Пам’яті «Не підкорені у 33-му – непереможені сьогодні». 

Учні  перегорнули сумні сторінки історії України, на яких кривавим і чорним вписані слова «голод», «голодомор». У своїх виступах   вони поєднали правду людську та правду історичну. Люди змушені були пройти через знущання з боку влади, зраду, злиденність та постійний страх. Але вони не корились, українські селяни чинили опір до останнього. Завдяки кожному з цих людей, українців не знищили як народ у 33-му. І пам’ять про них робить нас непереможними і сьогодні.


Класний  керівник  Буторіна Л.І.

Переглядів: 741 | Додав: Школа | Дата: 24.11.2014 | Коментарі (0)

В рамках проведення акції пам яті тих, хто загинув в роки Голодомору  21 листопада  в 4 класі була проведена виховна година «Пам ять серця" . Метою цієї виховної години було ознайомити учнів з трагічним минулим нашого народу, вчити дітей бережно ставитися до історії своєї країни, виховувати здатність кожної людини на скорботу і пам'ять про мільйони загублених життів. Під час виховної години учні прослухали розповіть про початок голоду 1932-1933 років, прозвучали вірші, діти на символічному «Колоску життя» прикріпили незабутки, як символ пам яті жертв. Наприкінці виховної години четверокласники запалили свічку і хвилиною мовчання вшанували пам’ять жертв  Голодомору, який забрав життя мільйонів людей.

  

Класовод 4 класу Андрющенко Е.М.

Переглядів: 570 | Додав: Школа | Дата: 24.11.2014 | Коментарі (0)

18.11.14 року у 3-Б класі у рамках проведення дня Толерантності  було проведено виховний захід «Перший крок до добра - не роби зла». Метою якого було розширити уявлення дітей про таке поняття моралі, як доброта; формувати уміння диференціювати ознаки доброго і злого; розкрити переваги доброти над злом; сприяти усвідомленню того,що добро слід починати із себе.

Класовод Сулейманова О.Г.

Переглядів: 557 | Додав: Школа | Дата: 24.11.2014 | Коментарі (0)

Форма входу

Пошук
Актуальні новини

------------------------------

Цікаві події
Участь у проектах
----------------------------
----------------------------
-----------------------------


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Архів записів
Мирненська ЗШ І-ІІІ ст. © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz