Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 29.03.2024, 02:37:56

Меню сайту
Друзі сайту
 
Блоги вчителів
Наше опитування
Яку інформацію Ви хотіли б знайти на сайті?
Всього відповідей: 95
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Жовтень » 30

Не згасити вогонь пам’яті

Вклонися, моя Україно,
Цим людям, величним і скромним,
Що в назвах фронтів титанічних
Пронесли наймення твоє.
Ти словом достойним розкажеш
Своїм поколінням наступним,
Чому їм довічну пошану
Твій вдячний, народ оддає.

Більше семи десятиліть відділяє нас від тих днів, коли Україна була звільнена від фашистських загарбників. Та скільки б не прошло років, ми завжди будемо звертатися до тих історичних подій, що знаменують перемогу життя над смертю, розуму над безумством, гуманності над варварством.

Дорогою ціною дісталася нашому народу Перемога. Скільки скалічених людських доль принесла  з собою жорстока війна, скільки болі і страждань, смертей і каліцтв!

У літопис Великої Перемоги навічно вписані імена тисяч і тисяч славних синів і дочок України. Воювали вони на різних фронтах, виборюючи Перемогу – одну на всіх. Багато хто загинув під час визволення нашої рідної української землі, але пам’ять про них житиме вічно!

23 жовтня – День визволення Мелітополя від німецько – фашистських завойовників. В цей знаменний день кожного року в нашій школі вшановують ветеранів, згадують жахливі події страшної війни. Саме цим подіям присвячено виховну годину «Рідний край, опалений війною» в 6 – а класі. Під час заходу лунали пісні воєнних років, звучали вірші, які не залишили байдужими шестикласників. Учні з цікавістю спостерігали за історичною реконструкцією лінії «Вотан»,  ділилися враженнями про побачене. Після заходу учні привітали ветеранів війни листівками та подарунками.

Класний керівник 6 – А класу Сиващенко С. П.

Переглядів: 557 | Додав: Школа | Дата: 30.10.2015 | Коментарі (0)

"Ніхто не забутий, ніщо  не забуте!"

Все далі й далі відходять грізні роки Другої світової війни, але ніколи не згасне пам’ ять про всіх тих, хто не задумуючись, віддав своє життя в ім’я Свободи.У наших серцях ніколи не згасне пам’ять про людей, близьких і зовсім невідомих – тих, хто боронив свій отчий край.

23 жовтня Мелітопольщина відзначала 72-річницю з дня визволення Мелітопольщини від німецько-фашистських загарбників. З цієї нагоди в 1-Б класі була проведена екскурсія до шкільного музею, метою якої було виховання в учнів поваги до героїчних подвигів співвітчизників, вшанування учасників захисту Мелітопольщини. Протягом екскурсії діти прослухали розповідь про роки війни, тяжку долю дітей. Дуже цікавою, захоплюючою була розповідь про штурм лінії «Вотан», під час якої військові показали багато прикладів героїзму.

Класовод 1-Б класу Андрющенко Е.М.

Переглядів: 518 | Додав: Школа | Дата: 30.10.2015 | Коментарі (0)

Форма входу

Пошук
Актуальні новини

------------------------------

Цікаві події
Участь у проектах
----------------------------
----------------------------
-----------------------------


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Архів записів
Мирненська ЗШ І-ІІІ ст. © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz