Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 18.04.2024, 10:55:47

Меню сайту
Друзі сайту
 
Блоги вчителів
Наше опитування
Яку інформацію Ви хотіли б знайти на сайті?
Всього відповідей: 95
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Червень » 30 » Екскурсія до біосферного заповідника Асканія-Нова
21:17:28
Екскурсія до біосферного заповідника Асканія-Нова
    Чудова пора - літо. Нарешті ми його дочекалися і перший сюрприз, який приготували нам батьки – поїздка до заповідника Асканія – Нова. Зібрався майже весь клас зі своїми батьками, а також ми запросили поїхати з нами і нашу вчительку Осяніну Ірину Леонідівну. Дорога була довга, але цікава. Продовж всієї подорожі у вікнах автобуса ми бачили цікаві картинки: пробігали селища, тягнувся довгий канал, рибалки на човнах ловили рибу. Коли ми під’їхали до заповідника, то побачили дуже багато автобусів і людей, які теж приїхали на екскурсію, тому довелося чекати в черзі півтори години. І це не дивно, тому що заповідний комплекс Асканія – Нова користується надзвичайною популярністю. Щороку 200 тисяч чоловік відвідує цей прекрасний куточок Херсонщини, в числі яких чимало туристів із зарубіжних країн.
   У 1984 році ЮНЕСКО включила Асканія–Нова до глобальної мережі біосферних заповідників світу. Крім заповідного асканійського цілинного степу, до складу біосферного заповідника входить дендропарк, зоопарк та існуюча охоронна частина. Загальний розмір асканійського біосферного заповідника становить 33307,6 га. За час свого існування Асканія – Нова пройшла різні стадії становлення: від першої вольєри, закладеної у 1874році Фрідріхом Едуардовичем Фальц-Фейном до всесоюзного науково-дослідного інституту і першого в УРСР біосферного заповідника. Все це ми дізналися від нашого екскурсовода, яку звали Таїсія. Також вона розповіла нам, що найбільша цінність заповідника – цілинний степ, площа якого 11054 га. За уточненим флористичним списком, у ньому зростають 452 види квіткових рослин. 
   Широковідомий і асканійський дендропарк. За останні десятиріччя його розширено більш, ніж удвоє. Особливо багато навкруги птахів, які обжили лісові ділянки, поселилися на штучних ставках, каналах, болітцях. Вони тепер становлять понад половини всього видового складу дикої орнітофауни. Нам дозволили погодувати деяких птахів хлібом, печивом. Гуси, лебеді, качки так звикли до людей, що не лякалися нас, і брали їжу прямо з рук, а нам дуже подобалася ця справа! 
   Хоч було дуже спекотно, але з кожним кроком ми бачили все більше і більше цікавого та дивовижного: не завжди біля себе побачиш павичів, які ходять поважно по заповіднику, наче господарі, але , на жаль, жодний з них не розкрив свого красивого хвоста. Крім павичів, лебедів, качок, ми побачили таких екзотичних птахів, як африканський страус, звичайний нанду. Вони теж настільки звикли до людей , що ми могли зблизька роздивитися їх.
  В зоопарку живуть ще і копитні тварини: антилопа ситатунг, плямисті олені, свинячий олень, коні Пржевальського, кулани, антилопи гну, лами, верблюди, кафрський буйвол, ватусі, козерог сибірський, гривастий баран, зебри, поні.
   Багато чого ще можна розповісти про унікальних мешканців всесвітньо відомої природної скарбниці, показати її чарівні куточки. А ми запрошуємо вас переглянути наш фотоальбом і побачити те, про що ми не розповіли. 
   Це була дійсно незабутня подорож!!! 

Переглядів: 1099 | Додав: Школа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу

Пошук
Актуальні новини

------------------------------

Цікаві події
Участь у проектах
----------------------------
----------------------------
-----------------------------


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Архів записів
Мирненська ЗШ І-ІІІ ст. © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz