Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 19.04.2024, 06:23:36

Меню сайту
Друзі сайту
 
Блоги вчителів
Наше опитування
Яку інформацію Ви хотіли б знайти на сайті?
Всього відповідей: 95
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Жовтень » 24 » Минуле поряд з нами.
21:21:51
Минуле поряд з нами.

   Минають роки. Все далі в історію відходять грізні і важкі роки Великої Вітчизняної війни, але не згасає пам'ять про тих, хто віддав своє життя і захистив рідну землю від ворогів.
  Все важче й важче стає нам, вчителям, донести до дитячих душ та сердець  увесь  той  біль та гордість за перемогу наших воїнів. Все менше залишається  живих свідків тих страшних подій, які пережили страхіття того часу і можуть розповісти про це молодому поколінню. 
  70 років над нашою землею світить мирне сонце, цвітуть сади, колосяться поля. Але ми знаємо, якою ціною було завойовано мир. Знаємо не тільки з книжок історії, знаємо з розповідей очевидців – учасників бойових дій. 
  Тому зустрічі з ветеранами війни не є рідкістю в нашій школі. 
  Кожен рік 23 жовтня, в день визволення Мелітопольщини від фашистської навали ми вшановуємо наших ветеранів.
24 жовтня в школі відбулося свято-зустріч  «Минуле поряд з нами», присвячене 70-й  річниці визволення Мелітопольщини від німецько-фашистських загарбників.
Почесними гостями на святі були ветерани Великої Вітчизняної війни Щербань П.К., Капітонов В.М., Кобецька О.В., Єфременко Н.М. , голова ветеранської організації смт. Мирне Наливайко М.Ф., та інші запрошені гості.
  На святі почесними грамотами та ювілейними монетами, випущеними до свята за ініціативи депутата Є В. Балицького за зайняті призові місці у історичній вікторині, присвяченій 70-річчю визволення Мелітопольщини,були нагороджені учні 11 класу Болдирєва К., Федоренко Д. та Юрченко М.  Таку ж пам’ятну монету отримав і шкільний музей, керівником якого є Буторина Л. І. Так тримати!
  Учні школи взяли дуже активну участь у підготовці та проведенні свята. Нікого не залишили байдужими рядки віршів, що звучали зі сцени. І чим більше часу віддаляє нас від тих воєнних часів, тим більше хвилюють і зворушують до сліз  пісні. Сльози на очах були і в присутніх, і у самих артистів. А значить  - доторкнулися ми до душ і сердець молодого покоління, значить, не все втрачено в цьому агресивному, повному насилля світі. І тому радісно на душі від того, що непорушний цей зв'язок поколінь, що герої, чиї подвиги стали легендою, житимуть у народній пам’яті, житимуть у віках, викликатимуть захоплення і велику шану всіх наступних поколінь і чесних людей світу.

Педагог-організатор Бєляєва В.В.

Переглядів: 655 | Додав: Школа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу

Пошук
Актуальні новини

------------------------------

Цікаві події
Участь у проектах
----------------------------
----------------------------
-----------------------------


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Архів записів
Мирненська ЗШ І-ІІІ ст. © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz