Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 25.04.2024, 09:32:50

Меню сайту
Друзі сайту
 
Блоги вчителів
Наше опитування
Яку інформацію Ви хотіли б знайти на сайті?
Всього відповідей: 95
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Травень » 7 » НЕМЕРКНУЧЕ СВІТЛО ВЕЛИКОГО ПОДВИГУ
20:58:57
НЕМЕРКНУЧЕ СВІТЛО ВЕЛИКОГО ПОДВИГУ

Роки… Скільки б їх не минуло, не зітруть у народній пам’яті світлі імена тих, хто віддав своє життя за світле майбутнє держави.

70 років віддаляє нас від буремних воєнних років. Для історії це небагато, а для людини – майже все життя.

Тим, хто поліг у горнилі боїв, хто кров’ю своєю скропив землю, тим, хто пройшов крізь бої, лихо, голод і холод, хто вижив у цій смертельній війні – всім присвятили учні Мирненської загальноосвітньої школи літературно-музичну композицію «Немеркнуче світло великого подвигу».

На свято, яке відбулося 7 травня 2015 року, за традицією були запрошені ветерани війни – Кобецька О.В., Степаненко Н.В., Гуль В.А. та Бахарєва О.М., а також голова ветеранської організації селища Мирне Наливайко М.Ф..

Ветерани залюбки поділилися з дітьми тими нелегкими спогадами про свої воєнні роки, згадали події тих страшних днів та розповіли про незвичайні подвиги, щоб ми – нащадки, пам’ятали про них усе життя і передали своїм дітям.

Учні школи в свою чергу подарували гостям виготовлені власноруч маки пам’яті, а також передали свої трикутнички-листи із побажаннями здоров’я, миру і подякою за своє життя.

Коли на святі лунали пісні воєнних років «Журавлі» (Білоус Євген – 9 клас), «На безымянной высоте» (Москвітіс Влада – 11 клас, Корчак О.Р. – вчитель музики), «В землянке» (Москвітіс В.), запрошені гості зі сльозами на очах співали разом з учнями.

Не залишили байдужими присутніх і сучасні пісні про війну «Червоний мак» (Каравай Ганна  - 9 клас), «Балада про мальви» (Бєляєва В.В. – педагог-організатор), «9 травня» (Білоус Є. та Каравай Г. – 9 клас), «Мир без войны» (вокальна група школи)

Учні 5-11 класів стали учасниками конкурсу читців поезій про війну. Переможцями в різних вікових категоріях стали Городиська Марія та Вікарій Катерина (5 клас), Свистур Оксана (11 клас), Маханько Віолетта (9 клас). Переможці були  нагороджені грамотами.

Від щирого серця шкільна молодь вклонилася шановним сивоголовим захисникам за золотаве сонце, яке зійшло в ранковій росі, за квітучі сади, врожайні поля, за життя…

Пам’ять… Вона нетлінна. Вона дивиться на нас із старих фронтових фотографій і не дає померкнути жодній героїчній сторінці історії. Ми пам'ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам'ять робить нас сильнішими.  Якщо ми пам′ятаємо – ми перемагаємо!

 

Педагог-організатор Бєляєва В.В.

Переглядів: 1069 | Додав: Школа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу

Пошук
Актуальні новини

------------------------------

Цікаві події
Участь у проектах
----------------------------
----------------------------
-----------------------------


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Архів записів
Мирненська ЗШ І-ІІІ ст. © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz