Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 29.03.2024, 04:26:50

Меню сайту
Друзі сайту
 
Блоги вчителів
Наше опитування
Яку інформацію Ви хотіли б знайти на сайті?
Всього відповідей: 95
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Червень » 30 » Правда життя: «І в мирний час є місце для подвигів…»
21:20:28
Правда життя: «І в мирний час є місце для подвигів…»
     22 травня 2010 року до Мирненської ЗШ І-ІІІ ст. завітали представники знімальної групи каналу НТН. Авторський колектив програми «Правда життя» вирішили висвітлити проблеми, пов’язані з вибухами артилерійських складів у с. Новобогданівка, з’ясувати, як живуть люди на території, де в мирний час була «війна»: летіли снаряди, руйнувалися будинки, страждали люди, в душах яких надовго оселився жах перед страшною дійсністю.
    Відзнятий матеріал буде покладений в основу документального фільму з робочою назвою «І в мирний час є місце для подвигів…». Головними героями цього фільму будуть люди, які були очевидцями тих страшних подій і пережили ті дні у травні 2005 року і у серпні 2006 року, а також спеціалісти МНС, інженери, сапери, водії, які своїм героїчним трудом розчищали території від снарядів, уламків та іншого небезпечного металобрухту. Дехто з них, на жаль, віддали свої життя при виконанні поставлених завдань заради мирного неба над головою наших людей.
    Серед таких людей, які залишилися навічно на цій «війні» - розчищенні територій, слід згадати учня нашої школи Кууру Миколу Феліксовича, який в листопаді 2007 року загинув під час виконання поставленого завдання.
   Саме цьому був присвячений приїзд київських гостей, цікавилися всім, що пов’язане з ім’ям Миколи: вони відвідали шкільний історико-краєзнавчий музей, в якому є тематична експозиція «Навіки в пам’яті…», присвячена Куурі Миколі Феліксовичу; взяли інтерв’ю у директора школи Кружилової Г. І.. Вона згадала, яким добрим учнем був Микола, як чемно поводився з однолітками і вчителями. Представник другого аварійно-рятувального загону, колега Миколи по службі, його безпосередній начальник і свідок тих трагічних подій, коли загинув Куура М., відтворив на словах той страшний день листопада 2007 року. Гості зустрілися з мамою, братами Миколи, які показали його дитячі фотографії, фотографії з військової служби Миколи.
   Авторів проекту цікавило, що пам’ятаємо ми, мешканці смт. Мирне, про ті далекі дні травня 2005 року, коли мирне небо було розірване тисячами снарядів з артскладів у с. Новобогданівка. І спливають у пам’яті Сібаєвої С.В., Буторіної Л. І., Назаренко С. Б., Осяніної Л. І., вчителів школи, та Мацьківа О. В., селищного голови смт. Мирне, події 6 травня 2005 року, і ті спогади живі, наче було це так недавно…
    Швидко сплинув час зустрічі… Але приємно те, що про новобогданівську трагедію пам’ятаємо не тільки ми, люди, які опинилися в епіцентрі вибухів, а й люди, яким пощастило не знати, як воно, коли рвуться снаряди, але вони співпереживають разом з нами і співчувають горю матері, яка втратила сина в мирний час.
Переглядів: 1172 | Додав: Школа | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу

Пошук
Актуальні новини

------------------------------

Цікаві події
Участь у проектах
----------------------------
----------------------------
-----------------------------


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Архів записів
Мирненська ЗШ І-ІІІ ст. © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz