Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 26.04.2024, 14:35:07

Меню сайту
Друзі сайту
 
Блоги вчителів
Наше опитування
Яку інформацію Ви хотіли б знайти на сайті?
Всього відповідей: 95
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Березень » 31 » Шевченківські тиждні
12:07:18
Шевченківські тиждні
null      Стихає мелодія української народної пісні « Ой на горі та й женці жнуть», вчитель української мови та літератури Назаренко С.Б. звертається до учнів: 
       - Слухаючи цю пісню, линеш думкою в сиву давнину, прагнеш пізнати сповнене боротьби і страждань життя наших предків, свій родовід, як писав Шевченко, «чия правда і чия кривда, чиї ми діти», бо не хочеться бути поганими правнуками, « славних прадідів великих….»
       Так незвичайно почалося засідання круглого стола « Шевченко і сучасність» , де гостями були учні 9-11 класів, а підготували цей захід вчителі Назаренко С. Б. і Сиващенко С.П.Настрій дітей піднесений, урочистий, бо питання розглядалося незвичайне: національна самобутність, гідність, відродження занедбаних джерел культури. Болем у серці відгукуються слова із щоденника Олександра Довженка: « Єдина країна в світі, де не викладалася б в університетах історія цієї країни, де історія вважалася забороненим, ворожим і контрреволюційним – це Україна. Другої такої країни на земній кулі нема.»
         Таким був початок Шевченківського тижня, а урочистий та піднесений настрій панував у школі кожен день: під час
null конкурсів поезії, де учні читали напам’ять рядки творів,
які вони вибрали на свій смак, а зацікавила дітей вчитель Кружилова Г.І.., бо вчитель сама наділена поетичною вдачею, знає багато творів Шевченка і годинами може читати напам’ять улюблені рядки. Всіх вразили власні вірші про Кобзаря Москвітіс Влади та Долгополової Юлії. Всіх зацікавила виставка, яку підготувала бібліотекар Гунчак І.В. де були зібрані зо два десятка різних видань « Кобзаря» та поеми « Гайдамаки» Книжки діти принесли з домашніх бібліотек, деякі передаються в сім’ях з покоління в покоління, мають вік понад шістдесят років. Цікавими були історії про шлях книжок у родини.
        Нетрадиційним в цьому році був підхід і до проведення виховних годин, присвячених пам’яті Т. Шевченка, бо теми виховних годин мали пошуковий характер. Цікаво почалася виховна година у 8 класі, класний керівник Фадєєва Т.А. На дошці записані дати і цифри, а учні за цими датами відтворювали важливі події в житті поета. Тема виховної години «Про що говорять дати?»
А попереду ще багато виховних заходів, пов’язаних з історією, культурою та літературою України.


Переглядів: 1067 | Додав: Школа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу

Пошук
Актуальні новини

------------------------------

Цікаві події
Участь у проектах
----------------------------
----------------------------
-----------------------------


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Архів записів
Мирненська ЗШ І-ІІІ ст. © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz