Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 28.03.2024, 12:01:28

Меню сайту
Друзі сайту
 
Блоги вчителів
Наше опитування
Яку інформацію Ви хотіли б знайти на сайті?
Всього відповідей: 95
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Червень » 2 » Спеціалізований тренінг «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації»
18:59:11
Спеціалізований тренінг «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації»

23 травня 2017 року на базі Київського університету імені Бориса Грінченка для управлінців освітньої галузі відбувся спеціалізований тренінг «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації» за участю Голови «Благодійного Фонду Порошенка», Дружини Президента України Марини Порошенко. 
На заході були присутні близько 400 освітян Запорізької, Дніпропетровської, Житомирської, Хмельницької та Чернігівської областей. Саме ці п’ять регіонів стали учасниками пілотного проекту Благодійного Фонду щодо розвитку інклюзивної освіти в Україні. Мета тренінгу – надати особливим дітям можливість навчатися в інклюзивних класах разом зі своїми однолітками.
Мелітопольський район на цьому заході представляли начальник відділу освіти Мелітопольської районної державної адміністрації Запорізької області Безбородих Тетяна Миколаївна, директори Мирненської та Семенівської  ЗШ І- ІІІ ступенів Назаренко Світлана Борисівна та Ткаченко Владислав Вікторович, на базі яких у 2017-2018 навчальному році буде організовано інклюзивне навчання для учнів перших класів, яким надані відповідні рекомендації ОПМПК.
У рамках тренінгу «Інклюзивна освіта -  рівень свідомості нації» організаторами заходу була представлена  система  освітніх послуг для осіб з особливими освітніми потребам, яка побудована за принципом «школа для всіх». Це означає, що «особливі» діти нарівні з іншими зможуть навчатися в умовах інклюзивного середовища з урахуванням їх індивідуальних потреб.
Учасники семінару познайомилися з досвідом роботи Київської загальноосвітньої школи №    щодо впровадження інклюзивної освіти, відвідали тренінги «Управлінський аспект упровадження інклюзивного навчання у загальноосвітньому навчальному закладі », «Взаємодія учасників освітнього процесу у створенні інклюзивної моделі навчання», на яких познайомилися з нормативно-правовим забезпеченням інклюзивної освіти, отримали  методичні матеріали і практичні рекомендації щодо організації навчання дітей з особливими освітніми потребами в загальноосвітніх навчальних закладах, дізналися про особливості роботи з цією категорією дітей.
На завершення заходу із привітальним словом до учасників тренінгу звернулася Голова Благодійного Фонду Порошенка, дружина Президента України Марина Порошенко, яка зазначила, що «відтепер діти з  особливими освітніми потребами зможуть отримувати освіту в умовах інклюзивного середовища із врахуванням своїх індивідуальних потреб. При цьому батьки і їх діти зможуть обрати кращу школу для навчання за місцем проживання в найякісніших умовах. Саме сьогодні ми з вами закладаємо основу майбутнього для наших дітей, де всі будуть рівні. Адже з маленьких школярів починається виховання відповідальних громадян європейської  України». 
Марина Порошенко привітала освітян з прийняттям Верховною Радою Закону України “ Про внесення змін до Закону України “Про освіту” щодо особливостей доступу осіб з особливими освітніми потребами до освітніх послуг ” та зауважила: «Враховуючи прийнятий закон на державному рівні, тепер ми з вами є тими, хто розпочав національний рух за інклюзивну освіту в Україні. Це дуже почесна і відповідальна місія, і я впевнена, що наша потужна команда зможе довести, що успішна інклюзія в Україні можлива. Оскільки від нашого професіоналізму залежить розвиток і прогрес дітей з особливими освітніми потребами, а від нашої мудрості залежить їх місце у суспільстві і надія на краще майбутнє».
По закінченню програми тренінгу учасникам були вручені сертифікати.

Директор школи Назаренко С.Б.

Переглядів: 405 | Додав: Школа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу

Пошук
Актуальні новини

------------------------------

Цікаві події
Участь у проектах
----------------------------
----------------------------
-----------------------------


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Архів записів
Мирненська ЗШ І-ІІІ ст. © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz