Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 19.04.2024, 06:34:21

Меню сайту
Друзі сайту
 
Блоги вчителів
Наше опитування
Яку інформацію Ви хотіли б знайти на сайті?
Всього відповідей: 95
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Вересень » 21 » Всеукраїнська акція «Оборонна свідомість: Олешківська Січ»
18:58:19
Всеукраїнська акція «Оборонна свідомість: Олешківська Січ»

З 15 по 19  вересня 2017 року делегація Мирненської ЗШ І-ІІІ ступенів побувала у Херсоні, де проходила  Всеукраїнська акція «Оборонна свідомість: Олешківська Січ». Акція проводилася з метою збільшення чисельності молоді готової до виконання обов’язку із захисту незалежності та територіальної цілісності України. Захід організовано Управлінням освіти науки та молоді Херсонської обласної державної адміністрації  за підтримки Міністерства  молоді та спорту України. 
Представниками від  Запорізької області були учні Мирненської ЗШ І-ІІІ ступенів: Ніколаєв Олександр, Рудакова Ганна – учні 11 класу та Гринченко Артем, Вінніцька Анастасія – учні 10 класу. Супроводжував їх вчитель Захисту Вітчизни  Куртов Олег Станіславович
Поїздка була надзвичайно цікавою, а головне корисною щодо національно-патріотичного виховання.
В перший день була проведена екскурсія до Херсонського краєзнавчого музею на виставки: «Людина і зброя» та «АТО. Хроніка війни», де учасники акції поспілкувалися з реальними учасниками бойових дій на Сході країни. На власні очі побачили, які подвиги властиві українським воїнам, які жахливі події відбуваються на Сході.
В другій половині дня учасники акції розпочали свою роботу на території дитячого оздоровчого табору імені Гагаріна у Скадовську.  
Тут  учасники акції отримали завдання на наступні дні, прослухали лекцію, яку проведи представники Національної гвардії. Повчальним було заняття по проведенню медичної допомоги (за нормативами НАТО).
Два дні пройшли під егідою Збройних Сил України. 
Третього дня учасники здавали нормативи зі стройової підготовки, складали намети, займалися військовою системою рукопашного бою під назвою «Краф мага» (Ізраїль).
Відбулася зустріч з військовими – учасниками бойових дій та ознайомлення з новітніми видами зброї і техніки.
Особливо цікаво розпочався четвертий день – це був найяскравіший день серед усіх, не дивлячись на те, що нас розбудили по тривозі о п’ятій годині ранку. Дії, які відбувалися протягом дня назавжди залишаться  в пам’яті дітей. Було дуже страшно: темно, навколо стрілянина, повсюди стелиться дим, але завдання, яке чекало на дітей попереду, було дуже цікавим. Їм треба було захистити територію біля моря, пильно стежити, щоб «ворог» не проникнув.  В разі підозрілої особи,  яка випадково зайде на територію, треба її затримати і з’ясувати…. Чи не диверсант це?
А ввечері цього ж дня було надзвичайно весело. Всі учасники акції біля багаття співали козацьких пісень, танцювали, грали в різні ігри.
Всі учасники отримали багато захоплюючих вражень, нових знайомств.
Ми дуже вдячні Мелітопольському районному відділу освіти за фінансову підтримку,  можливість бути учасниками цікавої і повчальної Всеукраїнської акції «Оборонна свідомість: Олешківська Січ».


                                                   Вчитель Захисту Вітчизни   Куртов О.С.

Переглядів: 388 | Додав: Школа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу

Пошук
Актуальні новини

------------------------------

Цікаві події
Участь у проектах
----------------------------
----------------------------
-----------------------------


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Архів записів
Мирненська ЗШ І-ІІІ ст. © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz