Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 28.03.2024, 13:09:16

Меню сайту
Друзі сайту
 
Блоги вчителів
Наше опитування
Яку інформацію Ви хотіли б знайти на сайті?
Всього відповідей: 95
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Червень » 11 » Збори батьків майбутніх першокласників
16:33:32
Збори батьків майбутніх першокласників

08 червня 2017 року відбулися організаційні збори батьків майбутніх першокласників. Основне питання, яке розглядалося на зборах,  - відкриття в  новому навчальному році інклюзивного класу. Так,  директор школи Назаренко С. Б. повідомила батьків , що в 2017-2018 навчальному році Мирненська школа приєднується до проекту «Впровадження інклюзивного навчання у закладах освіти Запорізької області». Для уваги батьків була представлена презентація «Інклюзивна освіта для дітей з особливими освітніми потребами в умовах загальноосвітнього навчального закладу», в якій було визначено основні поняття  і принципи інклюзивної освіти, визначено переваги даної моделі навчання для дітей з ООП та їх батьків. Зокрема було зазначено, що «Кожна дитина, незалежно від стану здоров’я, наявності фізичної чи інтелектуальної вади, має право на одержання освіти, якість якої не відрізняється від якості освіти здорових дітей».
Також батьків було ознайомлено з особливостями організації НВП в інклюзивному класі, з тим, хто з вузьких спеціалістів працюватиме з дітьми з ООП, які очікувані результати матиме впровадження інклюзивної освіти для дітей з ООП, їх батьків, для здорових дітей, для громади і суспільства в цілому. Зокрема було зазначено, що при впровадженні інклюзивного навчання здобудеться досвід для учнів школи та їх батьків у  спілкуванні з дітьми з особливими потребами, що дає можливість опосередкованого виховання доброти та милосердя, формування гуманістичного світогляду у дітей і дорослих, діти  вчаться цінувати і поважати людей із фізичними вадами, бачити людину, а не  їх фізичні вади, бо «Всі ми різні, але всі ми рівні»!
На зборах було розглянуто ряд організаційних питань, як-от: які документи необхідні для  зарахування дітей до 1 класу, коли і за яким графіком будуть проходити підготовчі заняття для майбутніх першокласників (з інформацією виступила ЗДНР Дозорова Т. М.). Психолог Кукушкіна Г. П. проконсультувала батьків з питання визначення  психологічної готовності дітей до навчання в 1 класі, з рекомендаціями щодо розвитку мовлення ознайомила батьків логопед Щигорцова І. О.. Вчитель Федорець Н. С. розповіла про те, яке навчального приладдянеобхідно придбати  для використання  в навчально-виховному процесі.

Директор школи Назаренко С. Б.
 

Переглядів: 445 | Додав: Школа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу

Пошук
Актуальні новини

------------------------------

Цікаві події
Участь у проектах
----------------------------
----------------------------
-----------------------------


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Архів записів
Мирненська ЗШ І-ІІІ ст. © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz