Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 28.03.2024, 21:54:34

Меню сайту
Друзі сайту
 
Блоги вчителів
Наше опитування
Яку інформацію Ви хотіли б знайти на сайті?
Всього відповідей: 95
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Лютий » 27 » Звернення
14:54:14
Звернення
Шановні батьки, вчителі, діти!
     За статистикою Міністерства надзвичайних ситуацій України лише за січень 2012 року загинуло 13 (+85%) та травмовано 16 (+33%) дітей. У Запорізькій області з початку поточного року на пожежах загинула 1 дитина, травмовано – 4, врятовано – 3. Легковажне поводження малечі з вогнем, водою, газом, незнання елементарних правил безпечної поведінки - першопричини сумних та трагічних наслідків. Головне територіальне управління МНС у Запорізькій області, управління освіти і науки Запорізької ОДА вкрай стурбовані станом, що склався з травмуванням та загибеллю дітей. На превеликий жаль, діти потрапляють у складні та небезпечні для життя ситуації через незнання чи нехтування елементарними правилами безпеки.
    Так, 21-го січня опівдні від диспетчера швидкої допомоги міста Енергодар надійшло повідомлення про подію на воді. Як з’ясувалось в ході попереднього розслідування, 9-річний хлопчик граючись на льоду озера у міському парку провалився під кригу. Подія сталася на відстані 10 метрів від берега, глибина водоймища приблизно 3 метри. 
    За словами охоронця парку, дідусь дитини побіг рятувати онука та також провалився. Сторож, не гаючи часу, кинувся витягувати малого з крижаної пастки. Він врятував хлопчика з води, а дідуся, на жаль, знайти не зміг. Дитину з переохолодженням госпіталізували до реанімаційного відділення міської лікарні. Чоловік, який врятував хлопчика, від госпіталізації відмовився. На жаль, врятувати, 59-річного чоловіка лікарі не змогли.
Ще один випадок стався 30-го січня на вул. Щорса в Шевченківському районі м. Запоріжжя. Горіли домашні речі в одній з кімнат приватного будинку на площі 20 кв. м. Під час пожежі загинуло троє людей, з них 3-річна дитина.
   В ході попереднього розслідування з’ясувалось, що власник здав в оренду будинок молодій сім’ї з маленькою дитиною. Сусід, який проживає поруч, два дні не бачив мешканців оселі. Тому, схвильований чоловік підійшов до помешкання, щоб дізнатись, що ж трапилось. Він побачив, що з будинку йде сильний дим та зателефонував до оперативно-диспетчерської служби МНС. На жаль, врятувати сім'ю з маленькою дитиною не вдалося. 
   Головне територіальне управління МНС України у Запорізькій області управління освіти і науки Запорізької ОДА звертається до батьків та вчителів з проханням не залишати дітей без нагляду! Виховувати у малечі навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, водою, побутовою хімією, ліками. Знайдіть декілька хвилин на відверту розмову з дітьми про це. Пам'ятайте, що вимірюватимуться ці хвилини ціною життя. А щоб неждана мить не стала початком великої біди - потрібно давати дітям чіткі рекомендації, як діяти в тій чи іншій ситуації. Пам'ятайте, що життя наших дітей залежить тільки від нас самих!

Переглядів: 734 | Додав: Школа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу

Пошук
Актуальні новини

------------------------------

Цікаві події
Участь у проектах
----------------------------
----------------------------
-----------------------------


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Архів записів
Мирненська ЗШ І-ІІІ ст. © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz