Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 20.04.2024, 15:35:05

Меню сайту
Друзі сайту
 
Блоги вчителів
Наше опитування
Яку інформацію Ви хотіли б знайти на сайті?
Всього відповідей: 95
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Березень » 11

Серед тих визначних діячів, чиї серця, помисли, талант спрямовані на служіння народові, чия душа сповнена високої любові до батьківщини, Шевченко по праву займає почесне місце, бо з таким вогнем у душі захищав свободу і незалежність вітчизни, честь і гідність народу. Безсмертне ім’я великого українського поета і художника Т. Г. Шевченка відоме скрізь як ім’я людини, що була філософом, талановитим художником та поетом, людини, яка була не байдужа до свободи українського народу. Своєю творчістю Т. Г. Шевченко відкрив нову епоху в українській літературі, створив чудові зразки поезії, які могутньо зазвучали над світом як гнівне звинувачення царизмові, як пристрасний заклик до активної боротьби за кращу долю. Натхненні поетичні твори Тараса Шевченка – неоціненний скарб світової літератури – стали надбанням широких народних мас.

Так, 11 березня в 7 класі відбувся виховний захід, присвячений 201 річниці від дня народження Тараса Шевченка, на якому учні показали свої знання  традицій та звичаїв українського народу. З замиренням серця всі вслухувались в вірші великого поета та художника, філософа та борця за справедливість Тараса Шевченка. Учні ще раз переглянули життя Кобзаря, яке відображено в його творчості (віршах, картинах, листах до друзів, рідних), провели вікторину «Чи знаємо ми Шевченка?». 

В історії залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує все людство. До них належить й ім’я великого українського поета Тараса Шевченка.

                

Класний керівник 7 класу Тіщенко І.О.

 

Переглядів: 532 | Додав: Школа | Дата: 11.03.2015 | Коментарі (0)

10 березня для учнів 5-Б класу був проведений усний журнал «Сторінками життя Тараса Григоровича Шевченка». Діти із захопленням слухали цікаву інформацію про життя і творчий шлях Великого Кобзаря, з натхненням читали вірші поета. Повага і вдячність наповнювали серце кожного, бо Тарас Григорович – не тільки співець України, він поет на всі часи, на всі віки для всіх людей на землі. Діти склали букет квітів з написаними улюбленими віршами поета - символ нашої пам'яті, нашої любові й шани, нашої безмірної вдячності.

Спи спокійно, Тарасе!
Нащадки твої
Словом шани
Тебе пом'янули.
І народи Вкраїни
Заповітів твоїх не забули.

       

Класний керівник 5-Б класу Романенко О.В.

Переглядів: 552 | Додав: Школа | Дата: 11.03.2015 | Коментарі (0)

10.03.15 року у 3-Б класі був проведений виховний захід присвячений пам'яті  Т.Г. Шевченка. Протягом виховної години учні багато дізналися нового про життя та творчий шлях відомого поета. Діти висловлювали свої думки з приводу поставленого питання: «Чи вважаєш ти Т.Г. Шевченка національним героєм України? Чому?» Також у рамках заходу був проведений конкурс читців поезій великого поета та визначені переможці.

Тарас Шевченко… Геній, мислитель, пророк. Людина незвичайноїдолі й незвичайного таланту, щоздобуласвітову славу.  

   

 

Класовод Сулейманова О.Г. 

 

Переглядів: 513 | Додав: Школа | Дата: 11.03.2015 | Коментарі (0)

 «Думи мої, думи мої,
Лихо мені з вами!
Нащо стали на папері
Сумними рядами?...»
Т.Г. Шевченко


10 березня  в 2 класі пройшла виховна година «Великий син України» присвячена 201 річниці пам’яті великого Кобзаря. Під час якої діти пригадали історію нелегкого життя видатного поета. Розглянули репродукції картин до поем та віршів Т.Г.Шевченка, провели конкурс читачів поезії. Підготували книжкову виставку  творчості народного співця з особистих збірок поезії.
Ім’я великого кобзаря ми згадуємо і будемо згадувати, бо він подарував нам безцінний скарб - свої чудові твори. В яких струменить любов до Батьківщини та турбота про її майбутнє.
   

    


Класний керівник: Федорець Н.С. 

Переглядів: 558 | Додав: Школа | Дата: 11.03.2015 | Коментарі (0)

Форма входу

Пошук
Актуальні новини

------------------------------

Цікаві події
Участь у проектах
----------------------------
----------------------------
-----------------------------


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Архів записів
Мирненська ЗШ І-ІІІ ст. © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz