Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 18.04.2024, 04:33:22

Меню сайту
Друзі сайту
 
Блоги вчителів
Наше опитування
Яку інформацію Ви хотіли б знайти на сайті?
Всього відповідей: 95
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Травень » 10

З кожним роком ми все далі й далі віддаляємось  від  грізних років Другої світової. Але ніколи  не згасне пам’ять про тих, хто віддав своє життя в ім’я Перемоги. 
В ці травневі дні ми запросили учнів 7 – А та 7 – Б  класів  до нашого шкільного музею. Для них була проведена тематична екскурсія «Шляхами болю й перемог». Екскурсоводи, вихованці клубу «Пошук»  Болдурська О., Вінніцка А. та Шилко В. розповіли про події Великої війни.
Під час  екскурсії  діти мали можливість ознайомитися з  героїчним шляхом який пройшли наші земляки, визволяючи не тільки Україну, але й Білорусію, Польщу, Чехословаччину. Діти із задоволенням розглядали фотографії та картини місцевих художників, на яких відображені епізоди  воєнних років.
Учні дізналися  якою ціною була завойована Перемога, яка водночас була радістю та гірким смутком. Нові факти та інформація, яку отримали учні  розширить їхні знання з історії краю, адже  музей це те місце, де справді можна відчути дух епохи.

Керівник музею:  Буторіна Л.І.

Переглядів: 491 | Додав: Школа | Дата: 10.05.2017 | Коментарі (0)

Одним з пріоритетних завдань освіти сучасної України є патріотичне виховання молодого покоління, метою якого є становлення громадянина-патріота, готового самовіддано розбудовувати Україну як суверенну, незалежну, демократичну, правову, соціальну державу, забезпечувати її національну безпеку, сприяти єднанню українського народу, громадянському миру й злагоді в суспільстві. 
Нелегке наше сьогодення не може заступити радості приходу весни, а разом з нею і Дня Перемоги. Цей день залишиться для нас завжди затьмареним від гіркоти втрат і осяяний сонцем Перемоги. Його наближували, як могли, люди, котрим було дуже нелегко в ті воєнні літа і яким найважче сьогодні. У довічному боргу наше покоління і перед тими ветеранами війни, кому пощастило пройти через горнило битв і дожити до світлого Дня Перемоги.
5 травня до Дня пам’яті та примирення в актовій залі школи відбувся виховний захід «Ти памятай, ніколи не забудь!» для учнів 5-11 класів, яке підготували педагог-організатор школи Бєляєва В.В. та бібліотекар школи Гунчак І.В.
На свято завітали найпочесніші гості селища – ветерани війни, які кожного року із великим задоволенням приходять на зустрічі з підростаючим поколінням: Кобецька О.В., Степаненко Н.В., Наливайко М.Ф., Кучер К.П., воїн –інтернаціоналіст  - полковник Мельничук В.В.
Зустрічі з ветеранами війни – вже традиційна сторінка в роботі школи з висвітлення подій 1941 – 1945 рр. 
Під час проведення заходу, в душевній розмові було відтворено спогади та особисті переживання про ті страшні дні,  про незабутній подвиг солдат, які ціною свого життя врятували світ від фашизму, про  нелегке життя в тилу. Пройняті смутком вірші дали змогу учням поринути в важку епоху війни.
У цей день лунали у школі пісні про війну  у виконанні учнів та учителів школи.
Молоде покоління вкотре переконалося, що День Перемоги – велике свято. І священний обов'язок наш – вшановувати пам'ять тих, хто загинув та віддячувати тим, хто залишився живий, хто ще сьогодні поряд з нами. Ми маємо робити все необхідне, щоб подібне лихо ніколи не повторилося.

 

Педагог-організатор В.В. Бєляєва

Переглядів: 387 | Додав: Школа | Дата: 10.05.2017 | Коментарі (0)

Форма входу

Пошук
Актуальні новини

------------------------------

Цікаві події
Участь у проектах
----------------------------
----------------------------
-----------------------------


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Архів записів
Мирненська ЗШ І-ІІІ ст. © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz